srijeda, 30. travnja 2014.

Bregana, Žumberak 2014.

Sesvete-Samobor-Bregana-Žumberak-Draganić-Rakov Potok-Sesvete (165km-3h)

30.4.2014.

X10-Darijo i Mihael B.


Ruta
Nakon obavljenih obaveza krenuli smo ponovno u "osvajanja". Ovaj puta sam koristio autocestu do Samobora da bi dobili na vremenu da popijemo kavu.





U Samoboru je bilo krasno sunčano. Kada smo krenuli prema Bregani malo se radila naoblaka, ali mi se ne predajemo lako. Prije same "male" granice skrenuli smo lijevo i prolazili uz potok ili rijeku koju smo nekoliko puta prelazili mostićima. Tu je zanimljivo pogledati navigaciju koja malo pokazuje da si u Sloveniji, malo da si u Hrvatskoj. Cesta je jako lijepa kao i okolina. Prošli smo pored bio-parka Divlje vode koji ću svakako slijedeći puta obići. Tu počinje uži kolnik i puno lošiji asfalt sa jako nepreglednim zavojima, ali priroda oduševljava. Naletjeli smo tada na totalno mokru cestu i shvatili da smo imali sreću izbjeći kišu, tj. da je vjerojatno padala prije 10-tak minuta.





Malo fotkanja na vrhu. Sljedeća stanica nam je bila Gornja Vas gdje prijatelj ima kuću, ali tu ne živi. Poslikali se da mu pošaljem i nastavljamo dalje.





Kada smo se počeli spuštati prema Krašiću i Draganiću počela je slaba kišica pa je Mihael dao prijedlog da stanemo i pričekamo da prođe jer nema moto hlače. Nije bilo pogodnog mjesta pa smo se sparkali na cesti ispod jednog velikog drveta  :)
Drvo je ubrzo počelo prokišnjavati i mi smo kisnuli. To je izgledalo ovako:





Ja imam Suomy moto odijelo i nije uopće promočilo, osim za vrat dok smo stajali. Ubrzo smo krenuli i dočekali ponovno sunce kod Draganića.




Do Zagreba smo se osušili, ali u Zagrebu su kolnici bili prepuni vode i do kuće je Mihael ponovo "oprao" traperice.

Nema komentara:

Objavi komentar