nedjelja, 13. travnja 2014.

Hrvatska Kostajnica 2014.

Sesvete-V.Gorica-Lekenik-Petrinja-Hrv.Kostajnica-Dvor na Uni-Glina-Petrinja-Sesvete (258km-4h)

13.4.2014.

X10-Darijo i Suzana


Ruta

Lijepo i sunčano vrijeme sa temperaturom od 18-20 stupnjeva idealno je za vozikanje. Žena i ja obukli se i krenuli u Hrvatsku Kostajnicu. Nekada su joj tamo živjeli baka i djed. Sjeća se da je zadnji puta bila sa otprilike 3-4 godine pa je bilo vrijeme i idealna lokacija da sa njom isprobam i malo dulju vožnju. Vrijeme je bilo prekrasno iako su najavljivali mogućnost slabe kiše, kao što je i bila prognoza tokom cijele godine. Moram priznati da niti ja nisam bio u tim krajevima, južnije od Velike Gorice, vjerojatno nikad. Pa onda je vrijeme da upoznam Lijepu Našu!
Do Petrinje i Siska je donekle naseljeno, ali južnije je tužnije. Taj dio Hrvatske mi izgleda najmanje naseljen, barem danas, ne znam kako je bilo prije Domovinskog rata. U tom dijelu je sve relativno pusto i tu i tamo netko se bavi stočarstvom. Uglavnom do Kostajnice nismo nigdje niti stajali, a uspjeli smo i izbjeći policajca sa radarom na jedinom ravnom dijelu sa dobrim asfaltom.



Svi znamo da žena drži tri ćoška u kući, ali ništa ne bi bilo bez muškarca da ne primi četvrti.

Stari grad
Uživanje domaćih uz Unu
Nekada bila banka

Srušena crkva Sv.Nikole u Domovinskom ratu

Djed


Pogled sa Djeda, brdo iznad Kostajnice
Malo sa efektima

Na povratku ništa zanimljivo i još nas je oprala i kišica, a žena je shvatila da bi joj ipak bilo bolje sa moto hlačama umjesto traperica. Pa smo nakon par dana u Zagrebu potrošili još malo kuna i na bolju polovicu.
Kostajnica je jako pusta, ali sam ju posjetio i u jesen, ovaj put sa autom i familijom, na poznatoj Kestenijadi pa ću dodati par slika usporedbe radi.







Nema komentara:

Objavi komentar