subota, 4. ožujka 2017.

Otvaranje sezone 2017.

Sesvete, Križevci, Kalnik, Novi Marof, Marija Bistrica, Sesvete (155km - 2:30min)

04.03.2017.

X10 - Mile
X10 - Darijo




Pojavilo se prvo sunce i bilo je vrijeme za prvi ozbiljniji krug koji se čeka od jeseni. Odluka je pala, naravno kao i svake godine, da je prva vožnja obavezno kroz Mariju Bistricu gdje se idemo pomoliti za sretnu i uspješnu moto sezonu, kako za sebe tako i za svoje suputnike na putu. Naravno da se sjetimo i svojih najbližih i pomolimo za zdravlje svih.
Cesta je bila u super stanju jer kroz zimu nije bilo snijega pa je količina šljunka bila minimalna, osim naravno na lokalnim užim cestama gdje vozači kamiona u zavoje prelaze van asfalta i nanose zemlju, šoder, prašinu na kolnik. Nebo je bilo bistro i sunčano i sa Kalnika se vidjelo daleko....







Nakon Kalnika na obnovljenoj i prekrasnoj cesti Sudovec-Možđenec nismo baš jurili jer je u šumi asfalt bio hladan pa smo testiranje te dionice ostavili za neku drugu priliku. Kroz Marof i Konjščinu stigli smo do Marije Bistrice gdje smo popili kavu i obišli Baziliku Marija Bistrica i obavili redovitu ceremoniju molitve.



Nakon toga smo se cestom preko Laza, koja je također tek obnovljena, vratili u Sesvete i produžili do Dubrave gdje smo se počastili pizzom od kukuruznog brašna u pizzeriji Verona due.


Zadovoljni vožnjom, već smo se dogovarali za sljedeći đir i  rastali se sa osmijesima na licu.

Nema komentara:

Objavi komentar